Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. További képviselõcsoport nem jelezte felszólalási szándékát.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az állam tulajdonában lévõ vállalkozói vagyon értékesítésérõl szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az elõterjesztést T/288. számon, az egységes javaslatot pedig T/288/327. számon kapták kézhez képviselõtársaim. A Házszabály 107. § (1) bekezdése alapján az alkotmányügyi bizottság nódosító javaslatot nyújtott be T/288/328. számon, és errõl ajánlást készített T/288/329. számon.

Megkérdezem, nem kívánja-e az alkotmányügyi bizottság szóban is indokolni a módosító javaslatát. (Senki sem jelentkezik.)

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály szerint a záróvitában a részletes vitára vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni. Megkérdezem ezért képviselõtársaimat, kíván-e valaki szólni a módosító javaslathoz kapcsolódóan. (Senki sem jelentkezik.) Nincs jelzés.

Most a módosító javaslatról történõ határozathozatal következik.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatát a T/288/329. számú ajánlás 1. pontja szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 272 igen szavazattal, 19 ellenszavazattal, 2 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most a zárószavazás következik. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az állam tulajdonában lévõ vállalkozói vagyon értékesítésérõl szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 208 igen szavazattal, 86 ellenszavazattal, 5 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A Független Kisgazdapárt frakciója nevében dr. Torgyán József frakcióvezetõ kívánja a képviselõcsoport szavazatát megindokolni. Megadom a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage