Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Az ajánlás 1., 2., 4., 6., 7., 8., 10., 12., 14. és 18. pontja nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, ezért ezekrõl nem határoz az Országgyûlés.

A T/466/13. számú ajánlás 1. pontjában lévõ javaslatot elõterjesztõje visszavonta.

Elõször a kormány által támogatott módosító javaslatokról határozunk. Dr. Vastagh Pál igazságügy-miniszter úrnak a frakcióvezetõkhöz eljuttatott levele szerint a kormány a T/466/12. számú ajánlás 3., 5., 9., 15., 16., 17. és 19. pontjait támogatja. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy az ajánlás 16. pontjában elírás történt, az Országgyûlés az eredeti módosító javaslat szerint szavaz.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 293 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett a módosító javaslatokat elfogadta.

Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyeket az elõterjesztõje nem támogat, és az elfogadott javaslatsor után még szavazni lehet róluk.

Az ajánlás 11. pontjában Sepsey Tamás a törvényjavaslat 11. §-ának (2) bekezdésében a büntetõeljárásról szóló 1973. évi I. törvény 296. § (3) bekezdésének módosításával azt javasolja, hogy az elsõfokú bíróságokon a Fiatalkorúak Tanácsának egyik tagja férfi, egyik ülnöke pedig pedagógus legyen. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 78 igen szavazattal, 206 ellenszavazattal, 10 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Az ajánlás 13. pontjában Bernáth Varga Balázs a törvényjavaslat 13. §-ában a törvény 298. § (1) bekezdésének kiegészítésével azt javasolja, hogy a nyomozás meghatározott szakaszában védõ jelenlétében legyen kihallgatható a fiatalkorú gyanúsított. A bizottságok nem támogatják. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 90 igen szavazattal, 202 ellenszavazattal, 8 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! A zárószavazásra jövõ heti ülésünkön kerül sor.

És most soron következik a társadalmi szervezetek költségvetési támogatásának elosztásáról szóló országgyûlési határozati javaslat kivételes eljárásban történõ megtárgyalása és határozathozatala. Az elõterjesztést új változatban H/838. számon, a kijelölt költségvetési bizottság ajánlását pedig H/838/108. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Megadom a szót Filló Pálnak, a társadalmi szervezetek költségvetési támogatását elõkészítõ bizottság elnökének, a napirendi pont elõadójának, az elnöklést pedig átadom Gál Zoltán elnök úrnak. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

(Az elnöki széket dr. Gál Zoltán, az Országgyûlés elnöke foglalja el.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage