Haller Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. HALLER ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Nekem könnyebb dolgom van, mint képviselõtársamnak, mert engem személy szerint - Juhász képviselõtársammal szemben - csak Németh Zsolt képviselõtársam emlegetett, ami nagyon megtisztelõ számomra, hogy figyelemre méltatja szerény személyemet, hiszen õ egy nagy párt alelnökeként sértett meg többször bizottsági ülésen, illetve igen agyagba döngölõen nyilatkozott velem és más szocialista képviselõkkel kapcsolatban, bizottsági többsége tudatában.

Két állítás hangzott el, mind a kettõre szeretnék konkrétan válaszolni. Az egyik úgy hangzott, hogy az esztergomi BIT-ben vagyok érdekelt. Ez teljesen igaz: érdekelt lennék - és más hasonló szervezetekben -, de sajnos ki kell ábrándítanom, egyetlen szervezet sincs Esztergomban - sem a Fidesz ifjúsági szervezete, sem más párthoz kötõdõ ifjúsági szervezet sincs, itt sajnos annak sem tagja nem lehetek, sem vezetõségi tagja. De ezek után megfontolom, hogy esetleg én is tagja leszek más szervezetnek.

Elfogadtam a javaslatot - állítja -, azt a javaslatot, amit késõbb vitatok; ez tisztességemben sért, mert ez nem igaz. Én elfogadtam egy olyan javaslatot, amelyik hasonló szellemben való tárgyalást talált; idézem - elnézést - a jegyzõkönyvbõl, mert abból is talán célszerû lenne: az azonos alapelvek szerinti döntés mellett szavaztunk - és én ezt elfogadtam. Önök ezt sértették meg, ezért van az, hogy a 168 órával mindenki számára megismerhetõ ifjúsági szervezet - amit István József képviselõtársunk szervez és vezet - ugyanakkora összeget kap, függetlenül a pályázatától, függetlenül a pártszékházban való mûködésétõl, más szervezetekhez képest. Egyébként elfelejtette képviselõtársam megemlíteni, hogy az általam tett javaslatban a szocialista ifjúsági szervezet jóval kevesebbet kapott volna, mint a módosított javaslatban. Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage