Hegyi Gyula Tartalom Elõzõ Következõ

HEGYI GYULA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Gondolom, az ellenzéki képviselõknek az a dolguk, hogy vitatkozzanak a kormánypárti képviselõkkel, tehát az ellenzéki képviselõtársaim megjegyzéseire - személyemet érintõ megjegyzéseire - nem óhajtok válaszolni. Filló Pál azonban értetlenségét fejezte ki amiatt, hogy megjegyeztem, hogy már nem létezõ szervezeteknek miért adunk támogatást. Az érve az volt, hogy amikor márciusban a bizottság elkezdett mûködni, ezek még mûködõ szervezetek voltak. A szavazás azonban ma történt. Nyilvánvaló az én értelmezésem szerint: amennyiben egy javaslatról idõközben újabb szempontok merülnek föl, akkor azért ülünk itt, azért vitatkozunk, az a parlamenti vita értelme, hogy az idõközben tudomásunkra jutott tényeket beépítsük a végsõ döntésbe.

Szeretném emlékeztetni a tisztelt ötpárti többséget arra, hogy ennek a szavazásnak az eredményeként nem létezõ szervezetnek adjuk az adófizetõk pénzét. Ezenkívül pedig - mivel a módosítót leszavaztuk - három olyan kisebbségi szervezet, nevezetesen a Magyarországi Ifjú Németek Szövetsége, a Cigány Tudományos és Mûvészeti Társaság, valamint a Fáklya Horvát Folklór Centrum Egyesület - amely két héttel ezelõtt ugyanettõl a Háztól más címen már kapott támogatást -, most az ötpárti többség szavazata révén, törvénytelenül még egyszer kapott támogatást.

Ezenkívül szeretném még az ötpárti többséget arra is emlékeztetni, hogy a Magyar Katolikus Újságíró Szövetséget õk fosztották meg 600 ezer forinttól. Köszönöm a figyelmüket. (Taps az MSZP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage