Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Tájékoztatom képviselõtársaimat, hogy az alkotmányügyi bizottság jelezte: a vitában elõadót nem kíván állítani. A kormánynak itt most több tagja is jelen van. Meg kell kérdeznem, hogy a kormány tagjai a Házszabály 45. § (1) bekezdése szerint, tehát általános joguknál fogva vannak itt jelen, vagy valaki kifejezetten képviseli a tagok közül a kormányt ebben a vitában? (A kormánytagok jelzik, hogy nem kívánnak szólni.) Senki. Akkor azt a kérdést sem teszem fel, hogy kíván-e a kormány képviselõje felszólalni, mert világos a jelzés számomra.

Tisztelt Országgyûlés! Elõször az írásban elõre jelentkezett képviselõknek adom meg a szót. Három képviselõtársunk jelzett elõzetesen írásbeli úton felszólalási szándékot: Toller László képviselõ úr, a szocialista párt frakciójából; majd Kövér László képviselõ úr, a Fideszbõl és Szigethy István képviselõ úr, az SZDSZ-bõl. Ezt követõen lehet további hozzászólási igényt jelezni. Elsõnek megadom a szót Toller László képviselõ úrnak, a szocialista párt frakciójából.

Elfogadjuk azt, hogy mindenki a helyérõl nyilatkozik. Tudomásul vesszük az egyszerûség kedvéért. Úgy látom, nincs ellenvetés. Tessék, képviselõ úr.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage