Kövér László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÖVÉR LÁSZLÓ (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt, még jelen lévõ Képviselõtársaim! A magam részérõl úgy értelmeztem a házbizottság ön által felolvasott határozatát, hogy amennyiben a Ház nem zárja le az általános vitát, akkor az nem ellentétes ezzel a határozattal.

Õszintén szólva méltánytalannak érzem még a 21 óra 50 percig tartó szünetet is, egész egyszerûen azon oknál fogva, mert a házbizottság feltehetõen éppúgy nem lesz határozatképes, mint ahogy a Ház nem határozatképes. Tehát ez a javaslat egy látszólagos kibúvás a dilemma alól.

Másodsorban én egyetértek az elõttem elhangzott javaslatokkal. Ha Torgyán úr javaslatát fogadná el az elnök úr, akkor én magam - dacára annak, hogy õ azt kérte, hogy az elõre jelentkezettek még hadd szóljanak - azt kérném, hogy tessék eltekinteni attól, hogy nekem itt ma fél tíz után kelljen egy alig ötödház elõtt beszélnem. Azt hiszem, az ügy súlya valóban indokolja - miután a Fidesz nem készül több hozzászólásra az enyémet leszámítva -, hogy a mi megszólalásunk is legyen olyan értékû a nyilvánosság szempontjából, mint bárki másé. (Dr. Torgyán József jelentkezik.) Ilyen értelemben tehát inkább Balsai István képviselõtársam ügyrendi indítványát támogatnám és arra kérem a tisztelt kormánypárti képviselõtársaimat, hogy méltányolják ezt az indítványt.

Egyrészt az ügy valóban van elég súlyos ahhoz, hogy ezt megtegyék, másrészt sajnálatos módon, elég sok halasztást szenvedett ez a dolog ahhoz, hogy most már azt az egy hetet kibírja. A tisztelt házbizottság pedig kéretik olyan döntést hozni, ami egyrészt egyértelmû, másrészt pedig valóban ennek a kérdésnek a megfelelõ súly szerinti kezelését teszi lehetõvé, figyelembe véve azt is - Lamperth Mónikával ellentétben -, hogy nem minden döntés szokott konszenzusos alapon eldõlni ilyen kérdésekben. Azt hiszem, például a mi álláspontunk az elõzõ napirendi pont tárgyalásával kapcsolatban sem az volt, hogy eldugva mindenféle létezõ nyilvánosság elõl, valamikor itt az éjszakába vagy a késõ esti órákba nyúlóan tárgyaljuk ezt a nem keveseket érintõ kérdést.

Tehát azt hiszem, ebben az ügyben is lenne errõl vitánk, ezért én méltányos elbánást kérek mind magam, mind képviselõtársaim irányában. Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage