Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Úgy kell érteni, képviselõ úr, hogy ismeretes a Házszabálynak az a rendelkezése, hogy a heti munkatervünkön napirendre fölvett javaslatokon - azok megnyitása nélkül - túlszaladni nem lehet. Viszont érdemi tárgyalásukra most már sem ma, sem holnap nincs idõ. Tehát tényleges érdemi, tartalmi megtárgyalásra nem kerül sor, hanem - már máskor is alkalmaztuk ezt az eszközt - megnyitjuk a vitát, és megkérdezzük, kíván-e - elmondom ugyanígy, mint most - valaki felszólalni. Eddigi tapasztalataink szerint ilyenkor nem szoktak felszólalási szándékkal élni - és akkor elhalasztjuk a részletes vitákat.

Ezek után... (Az elnök a fõtitkárhelyettessel tanácskozik.) Közben tájékoztattak, hogy rosszul mondtam - valamiért nem voltam jól informálva - a munka törvénykönyvével kapcsolatos tájékoztatásomat, mert négy felszólaló van. Ezt a házbizottságban is rosszul tudtuk. Most engedjék meg, itt most megkérdezem a jelenlévõket errõl, és azt hiszem, a mostani házbizottsági döntésünk szellemének ez felel meg, ha a munka törvénykönyvével kapcsolatos elõterjesztés is osztja a másik négy részletes vita sorsát. Tehát akkor mégiscsak a 14. napirendi pont tárgyalását is formális - tehát felszólalást nem feltétlenül igénylõ - formában holnapra halasztjuk.

Utolsó napirendi pontunk, ami mára ki volt tûzve: a gazdasági stabilizációt szolgáló egyes törvénymódosításokról szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása és lezárása. Az elõterjesztést T/817. számon, a bizottságok ajánlásait pedig T/817/2-13. számokon kapták kézhez képviselõtársaim.

Elõször az írásban elõre jelentkezett képviselõtársaimnak adom meg a szót, elsõként Sepsey Tamás képviselõ úrnak, a Magyar Demokrata Fórum képviselõcsoportjából. Õt Bernáth Varga Balázs képviselõ úr követi - nem látom õt; akkor Csóti György képviselõ úr fogja követni.

Sepsey képviselõ úr, öné a szó.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage