Csizmár Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

CSIZMÁR GÁBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Mindössze három ténybeli tévedésre szeretnék reagálni, ami Rózsa Edit képviselõtársam hozzászólásában megjelent.

Az egyik: azt állította, hogy az elõterjesztõk meg kívánnák vonni a kormány alapítói jogát a Nemzeti Gyermek- és Ifjúsági Közalapítvánnyal kapcsolatosan.

Szeretném idézni az elõterjesztés 6. § (2) bekezdését, amely úgy szól, hogy "A Nemzeti Gyermek- és Ifjúsági Közalapítványt a Magyar Köztársaság kormánya létesíti oly módon, hogy módosítja a többször módosított 81/1990. MT rendelettel alapított Nemzeti Gyermek- és Ifjúsági Alapítvány alapító okiratát." Erre azt állítani tehát, hogy a kormány alapítói jogát itt bárki kétségbe vonta volna, azt gondolom, hogy nem felel meg a valóságnak.

A második: szeretném képviselõ asszony figyelmét felhívni arra, hogy a Magyar Köztársaság kormánya a Gyermek és Ifjúsági Érdekegyeztetõ Tanácsban 1995. április 13-án a két másik oldallal megállapodott. Ezt a megállapodást nem tartotta be, ezért a Gyermek és Ifjúsági Érdekegyeztetõ Tanács két másik tárgyaló oldala április 25-én nyilvános nyilatkozatban és a miniszterelnök úrnak írt levelében felhívta a figyelmet arra, hogy itt a kormány másképpen cselekszik, mint ahogy megegyezésre jutott a Gyermek és Ifjúsági Érdekegyeztetõ Tanácsban.

(10.20)

A harmadik: jelenleg a Nemzeti Gyermek- és Ifjúsági Alapítvány hatályos alapító okirata a legutoljára 1992-ben módosított 81/1990-es MT-rendelet, amely nyilvános kihirdetés útján hatályos, és ezt még a mai napig nem vonta vissza a kormány. Nem mondhatnám tehát, hogy idõszerûtlen lenne a közalapítvánnyá történõ átalakítás, mert nem jelent meg az új közalapítványi alapító okirat. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalról.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage