Dobos Krisztina Tartalom Elõzõ Következõ

DR. DOBOS KRISZTINA (MDF): Köszönöm szépen, elnök asszony. Két dologra szeretnék reagálni. Az elsõ az, hogy eddig nem törvényes alapon mûködött a Nemzeti Gyermek- és Ifjúsági Alapítvány. Törvényes alapon mûködött. Van, akinek tetszett, van, akinek nem tetszett - ezen lehet vitatkozni, de a törvényes alap megvolt, hiszen kormányhatározat volt. Attól, hogy most másfajta törvény lesz, nem mûködik törvényesebben.

Elõzõ felszólalásomban javasoltam, ne tegyünk olyan megjegyzéseket - ez vonatkozik kormánypárti és ellenzéki képviselõkre is -, hogy van mit kivizsgálni, illetve hogy a Nemzeti Gyermek- és Ifjúsági Alapítvány vagyonával mi történt. Úgy gondolom, teljesen logikusan, teljesen értelemszerûen azt mondtuk: ki kell vizsgálni, mi történt, és a felelõsséget meg kell állapítani. Van vagyonkezelõje, van felügyelõtanácsa. Úgy hiszem, megfelelõ szakemberek ki tudják ezt vizsgálni, és a felelõsségi szinteket meg tudják állapítani.

Nem tartanám célszerûnek, hangulatkeltõnek tartom a továbbiakban - és erre felhívnám a képviselõk figyelmét - az ilyen megjegyzéseket. Köszönöm. (Taps a jobb oldalról.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage