Deutsch Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DEUTSCH TAMÁS (Fidesz): Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Elõterjesztõ Urak! Elõször is az a nagyon bájos történelemhamisítás, amit Kiss Péter úr elkövetett, hogy amíg önök nekünk nyilvánosságot bizosítottak a reformpárti estéken, addig mi most milyen hálátlanok vagyunk öt évvel késõbb. Azért hadd tájékoztassam önt arról, hogy amikor önök, mint reformkommunista kiszesek reformpárti estéket szerveztek a Budapesti Mûszaki Egyetemen, akkor mi körülbelül 50 000 ember társaságában a parlament elõtt tüntettünk a Bõs- nagymarosi erõmû ellen. Ez a különbség köztünk, tisztelt Kiss Péter úr.

A másik kérdés, amire reagálni szeretnék: 1989 nyár elején több ifjúsági szervezet elfogadta az akkor frissen megalakult Demisz-nek azt az ajánlatát, hogy tárgyaljunk az ifjúsági vagyon közcélú hasznosításának a kérdésérõl. Az önök képviselõi akkor átadtak egy több mint 80 ingatlant tartalmazó listát, ami azt jelentette, hogy önök saját bevallása szerint ennyi ingatlan volt az akkori KISZ-bõl Demisz-szé vált szervezet tulajdonában, kezelésében, illetve használatában. 1989. december közepére, amikor önök felajánlották az ingatlanokat, s ebbõl késõbb létrejött a Nemzeti Gyermek- és Ifjúsági Alapítvány, a több mint 80 ingatlanból alig maradt 60. Az az én kérdésem, hogy hova tûnt el 20 ingatlan? Ezen 20 ingatlan egyike az a Hotel Ifjúság, amit vitathatatlanul egy jól menõ magánvállalkozás keretében önök most kvázi nagyon hasznos célra felajánlanak több százmillió, vagy több tízmillió forint ellenszolgáltatás érdekében.

Ami pedig Csizmár Gábor úr személyét illeti, én nem véletlen, hogy mindvégig Kiss Pétert idéztem. Tény az, és ezt próbáltam is elmondani a hozzászólásomban, de most akkor világossá szeretném tenni: egy valóban szükséges jobbító szándék, de véleményem szerint sanda politikai szándék az, amelyik összefonódik egymással ebben az indítványban, mintegy szimbiózist képvisel, én azt hiszem, hogy a két szándék az elõterjesztõ két személyében ilyen módon el is választható egymástól. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a Fidesz padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage