Deutsch Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DEUTSCH TAMÁS (Fidesz): Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Csige Képviselõ Úr! Én azt hiszem, itt valóban a generációs különbség az, ami a keserûség mértékében megkülönböztet minket. Megvallom õszintén, nekem is minden okom meglenne a keserûségre. Meglenne minden okom a keserûségre, hisz amikor 1992-ben, illetve '93-ban a parlament tárgyalta a Központi Ifjúsági Alapról szóló törvényt, a Fidesz benyújtott egy alternatív törvényjavaslatot - tett, a szó legkézzelfoghatóbb értelmében. Sajnos akkor nem fogadta el a Ház ezt az alternatív törvényjavaslatot. Ma a Csizmár-féle javaslat nagyon sok elemében épít a mi korábban benyújtott törvényjavaslatunkra.

Én tagja voltam annak a kuratóriumnak, a Nemzeti Gyermek- és Ifjúsági Alapítvány azon kuratóriumának, amit az elõzõ kormány 1991 õszén felfüggesztett. Továbbra is meggyõzõdésem, hogy jogszerûtlenül függesztette fel. Azóta is igen sokat próbáltam tenni azért, hogy lehetõleg a nyilvánosság elé kerüljenek azok a zavarok a Nemzeti Gyermek- és Ifjúsági Alapítvány mûködését illetõen, amiben - az ön felszólalását is hallgatva - lehet, hogy közös a véleményünk.

Ennek ellenére, hogy ennyi sok és sikertelen kezdeményezésnek voltam a részese, mégsem tölt el az egész ügy keserûséggel, hanem továbbra is azt érzem, van egy nagyon fontos ügy, amit meg kell oldani. Éppen ezért szólaltam föl ennél a törvényjavaslatnál is, mert itt is egy olyan törekvést látok, ami semmit nem segít az ügy megoldásában, hanem másfajta, de továbbra is kritizálandó és elvetendõ politikai törekvés az, amit megtestesít.

Mert, igen tisztelt képviselõtársam, én tényeket próbáltam sorolni. Vitatkozott-e bárki azzal a ténnyel, hogy a Hotel Ifjúság ügyében mi történt? Vitatkozott-e bárki azzal a ténnyel, hogy kikbõl állt a 160 szervezetet képviselõ tizennégy fõs delegáció? Vitatkozott-e bárki azzal, hogy milyen módon próbálja monopolizálni az ifjúság érdekképviseletét, szakmai megjelenítését és kontrollját is az MSZP ifjúsági és modernizációs képviselõcsoportja?

Ezekkel a tényekkel próbáljon, tisztelt képviselõtársam, vitatkozni! Nagyon nehéz ezekkel vitatkozni, mert ezek a tények bizony makacs dolgok. Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzéki képviselõk padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage