Csizmár Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

CSIZMÁR GÁBOR (MSZP): Elnök Asszony! Köszönöm szépen a szót, nem fogom igényelni a két percet. Kettõ megjegyzésem van Deutsch Tamás képviselõtársam hozzászólásával kapcsolatban.

Az egyik: a tények bizony makacs dolgok. A tények 167 szervezetrõl beszélnek és annak képviseletérõl beszélnek, nem pedig néhány szervezetrõl. 167 szervezet esetében számomra nagy megtiszteltetés, hogy feltételezi képviselõ úr: ebben a nagyságrendben is lehet hegemóniára és monopóliumokra törni. Sajnos mint az ifjúsági modernizációs munkacsoport egyik képviselõje, meg kell hogy mondjam, ehhez nagyon gyengék az eszközeink. Nem vagyunk ennyire profik. De nyilván Deutsch Tamás saját magából és a pártjából indul ki, amikor ilyeneket feltételez.

(11.00)

Egyébként is azt gondolom, amikor valakinek az elõterjesztésében, gondolatában feltételezünk valamit, azt, ami nincs leírva, akkor általában el kellene gondolkodni azon, vajon nem a saját gyakorlatából indul-e ki képviselõtársunk, illetve indulnak ki azon képviselõtársaink, akik feltételezgetnek, nem pedig elolvassák azt, ami elõttük van.

Harmadik megjegyzésem: meg lehet különböztetni egymástól képviselõket a parlamentben aszerint, hogy vannak jó szándékúak és vannak politikailag - legalábbis - sandák, de a Fidesz számára feketebárányok. Arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy amikor egy elõterjesztésrõl van szó, akkor az elõterjesztésrõl kell beszélni, és ha szakmai pontatlanságokat vél Deutsch Tamás felfedezni ebben az elõterjesztésben, akkor nagyon jó szívvel hallgattam volna konkrét észrevételeit, hogy melyik paragrafus melyik pontjában.

Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage