Csizmár Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

CSIZMÁR GÁBOR (MSZP): Elnök asszony, köszönöm a szót. Úgy tûnik, ma délelõtt mindig vissza kell zökkenteni a tényekhez a vitát. Pokorni Zoltán képviselõtársam hivatkozott a képviselõk jogállásáról szóló törvényre. Szeretném figyelmébe ajánlani, hogy ez a törvény arról szól, hogy a képviselõ információkat kérhet az illetékes állami szervektõl és nem arról szól, hogy a levelezését és aktuális levéltárát elkérje. Bár egyébként, ha a Fidesz képviselõjeként megkereste volna munkacsoportunkat, én magam az egész levéltárat szívesen átadtam volna, nem kellett volna hosszas magán- és hivatalos levelezéssel, ügyintézéssel próbálkoznia. Az elmondottak alapján meglehetõsen szelektívnek tûnik képviselõtársam gyûjtése a megelõzõ dokumentációról, mert ha nem ez lenne, akkor tudhatná azt is, hogy nemcsak októberben, hanem akár már tavaly júliusban is benyújthatta volna a két koalíciós párt szakmailag illetékes munkacsoportja ugyanezt a törvényjavaslatot, mert hiszen közösen aláírt tavaly júliusi, tavaly szeptemberi, tavaly októberi javaslatok, ajánlások vannak a mûvelõdési és közoktatási miniszter asztalán.

Éppen ezért meglehetõsen furcsa, hogy koalíciós feszültséget feszeget vagy vél az elõterjesztésben találni, hiszen ha tökéletes lett volna a Fidesz adatgyûjtése, akkor láthatta volna, hogy folyamatos koalíciós szakmai egyeztetés volt ezekben a kérdésekben. Ennyit a tényekhez.

Egyébként, bár a parlament jogi fõosztálya nagyon sok szakmai észrevételt és jó javaslatokat tett a szöveg módosítására és pontosítására - amit képviselõtársaim módosító indítványaikban nyilván fel is fognak használni -, azt azért nem olvastam még jogi szakvéleményekben, hogy a Ptk-val ütközne a törvénytervezet. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage