Pokorni Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

POKORNI ZOLTÁN (Fidesz): Másodszor van részem abban a megtiszteltetésben, hogy a nagyobbik kormánypárt egy törvény vitájánál, illetve egy politikai vitánál a Fideszbõl készül fel alaposan. Emlékszünk, amikor Szekeres Imre frakcióvezetõ úr a Bokros-csomag vitájára a Fidesz-programból készült föl alaposan és hozott idézeteket. Ezt én akkor is megköszöntem. Most is megköszönöm Juhász Gábor képviselõtársamnak, hogy az én bizottsági hozzászólásomból készült ennek a törvényjavaslatnak a vitájára.

Továbbra is tartom, amit akkor elmondtam, amit most is megerõsítettem - azt gondolom, helyes, hogy Juhász Gábor ezt idézte. Azt gondolom, itt nem egy kötelezõ ellenzéki szereprõl van szó, hogy ott is ellentéteket vagy ellentmondásokat keressünk, ahol esetleg azok nincsenek, hiszen valamennyien itt ültünk ebben a teremben - ön is -, és hallhattuk, hogy bizony, Rózsa Edit képviselõtársunk nem értett egyet ezzel a javaslattal. Itt ültünk, ebben a teremben, és hallhattuk, hogy Juhász Gábor képviselõtársunk kvázi följelenti kormányának egyik tisztségviselõjét - fõosztályvezetõjét -, és azt mondja: lám-lám, ezért van szükség egy törvényi szabályozásra.

Azt gondolom, ez a vita bõven elég támpontot adott, elég jól alátámasztotta az én azon meggyõzõdésemet, mely szerint itt egy politikai vita zajlik, és ennek eszközeként kívánják felhasználni a törvényhozást és a parlamentet, nem pedig a probléma megoldására.

Ennyit szerettem volna elmondani. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a jobb oldalról.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage