Szalay Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

SZALAY GÁBOR (SZDSZ): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Szilágyiné Császár Terézia képviselõtársunk érdekes hozzászólásában felhívta a figyelmünket arra a tényre, hogy míg a kormány itt megszorító intézkedéseket tesz az élet szinte minden területére kiterjedõen, addig nem megfelelõ küzdelmet folytat a feketegazdaság ellen. Bár látszólag helyénvaló, mindehhez szeretnék egy megjegyzést hozzáfûzni. A kormánynak nem igazán jó tán a PR- politikája, talán nem tudja eladni azt sem, amire pedig lehetõsége lenne:

A parlament tegnap vette napirendjére a jövedéki törvény módosításáról szóló törvénytervezetet, amely törvénytervezetben mindazok a kérdések megjelennek, amiket összefoglaló jelleggel a feketegazdaság legégetõbb anomáliáinak szoktunk nevezni. A kõoaljtermékek importja és belföldi kereskedelme, a szesz, a dohánytermékek kereskedelme körében sajnos az elmúlt években nagyon sokszor hallott és visszhangzott olyan visszaélések megrendszabályozását, amelyek ebben az országban elõfordultak, ez a jövedékitörvény-módosítás tartalmazza. Ezen törvénymódosítás egyébként egy hosszas, gondos egyeztetõ munka eredményeként került a parlament elé, méghozzá olyan egyeztetõ munka eredményeként, amiben a parlamenti pártok is részt vettek - legalábbis lehetõségük volt a részvételre.

Úgy gondolom, hogy ha Szilágyiné Császár Terézia képviselõtársunk ezt a törvénymódosítási javaslattervezetet gondosan át fogja olvasni, meg fogja találni benne mindazokat az intézkedéseket, amit õ is és sokan mások is, mi, kormánypárti képviselõk is régóta reméltünk. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage