Miklós László Tartalom Elõzõ Következõ

MIKLÓS LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Szilágyiné Császár Terézia képviselõtársunk hozzászólása kapcsán jó néhány tárgyban lehetne sokszor két percben válaszolni, mégis ugyanabban a tárgykörben szólok néhány mondatot, amit Szalay Gábor képviselõtársam már elkezdett.

Nem tudom megállni, hogy ne fogalmazzak élesen. Szeretném emlékeztetni képviselõtársamat arra, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt az elõzõ kormánykoalíció tagja volt, és az elõzõ kormányzati ciklus alatt születtek azok a törvények, amelyekben olyan hézagok maradtak, hogy ma - és ezt a parlamenti interpellációkból tudjuk - joggal mondja azt ügyészség és bíróság: lehet, hogy morálisan elítélhetõ, de jogszerû. Márpedig egy jogállamban erre - tisztelettel - tekintettel kell lenni.

Tehát a KDNP kormányzati részvétele mellett olyan törvényi hiányosságok alakultak ki, aminek következményei most már oly mértékben elburjánzottak a társadalomban, hogy úgy látszik, ez önnek is szemet szúrt.

Szeretném arra is emlékeztetni képviselõtársamat: figyelmesebben tanulmányozva a törvényjavaslatokat, rájöhetett volna arra, hogy mind az általános forgalmi adóról szóló törvényben, mind a fogyasztási adóról szóló törvényben számos olyan kiskaput vagy nagykaput - vagy egész utcát - zárt be ez a Ház, amely milliárdos, tízmilliárdos nagyságrendben károsította a korábbi négy évben a költségvetést - és így a magyar társadalmat.

Arra is emlékeztetném, hogy az olajszõkítésnek egyszer s mindenkorra elejét veszi az a törvénymódosítás, amit két héttel ezelõtt fogadtunk el; utalok a jövedéki törvény jövõ heti tárgyalásra kerülésére; ide lehet sorolni a közbeszerzési tövényt és más törvényeket is. Ugyanakkor azt gondolom, kedves képviselõtársam, hogy ha figyelmesebben tanulmányozza a törvényjavaslatokat, akkor talán meg tudja óvni a kormánypártokat és a kormánypártok képviselõit attól, hogy mondjuk egy átalányadózási rendszerbe egy nemkívánatos elem bekerüljön. Köszönöm a figyelmet. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage