Kovács Kálmán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KOVÁCS KÁLMÁN (KDNP): Miklós László képviselõtársam hozzászólásához szeretnék hozzászólni. Már korábban is kifogásoltam ebben a Házban: ahogy az MSZP és a vele szövetséges Szabad Demokraták Szövetsége koalíciója egyre kevésbé tud megbirkózni azokkal a nehézségekkel, amelyek egy kormányzati munkából adódnak, egyre jobban szembesülnek azzal a ténnyel, hogy a szakértelmük nem erre az idõszakra való, hanem valamilyen korábbi idõszakra, annál hangosabbak lesznek, és annál inkább visszafelé mutogatnak.

(13.10)

Nem illik ilyenkor már visszafelé mutogatni, és különösen nem illik a Kereszténydemokrata Néppártot támadni amiatt, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt részt vett abban a munkában - és kormányzati tevékenységképpen vett részt -, amely lerakta az alapjait annak, hogy önök most hatalomra kerülhettek. (Derültség, taps az MSZP padsoraiban.) Tehát ez legyen a dolognak az elsõ... És köszönöm a tapsot; gondolom, ezzel egyetért a kedves képviselõtársam ott szembõl. És bízom benne, hogy a késõbbiek folyamán is sok tapsot fogok ezért kapni...

Tehát visszatérve az elõzõre, nem tudnak megbirkózni a dolgokkal, a szakértõi kormány nem alkalmas arra, hogy ezeket a feladatokat megoldja, és ezért egyre inkább visszafelé mutogat. Igen tisztelt kormánypárti képviselõtársaim, ezt el kellene felejteni! Mert önök elfelejtik azt, hogy az elõzõ kormánynak ugyan szerény eredményei voltak, de GDP-növekedés, munkanélküliség-csökkenés és még továbbiak történtek, és ebben a Kereszténydemokrata Néppárt is benne volt. (Dr. Szent-Iványi István: Mihez képest? 1991-et 1994-gyel kell összehasonlítani!) Az adatokat szíveskedjenek megnézni, és akkor utána mondjanak bármit. Ezt önöknek kemény munkával sikerült lerontani egy esztendõ alatt.

És most már igyekezzenek a hátralevõ idõben ezt az egy év elvesztegetett idõt helyrehozni, és ne az elõzõ kormánykoalícióra mutogassanak vissza; hanem mutogassanak arra a pótköltségvetésre, amellyel tönkreteszik a pedagógusokat, tönkreteszik a közalkalmazottakat, tönkreteszik a családokat - hadd ne soroljam tovább.

Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage