Akar László Tartalom Elõzõ Következõ

AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Azt gondolom, hogy az Agrobank ügye is nagyon jó példája annak, hogy nem egyszerûen csak egy banknak az ügyét kell vizsgálni, hanem több bank ügyét is. Nevezetesen, az Agrobank problémája is a bankkonszolidáció idõszakára nyúlik vissza.

(15.40)

Tulajdonképpen a végrehajtott bankkonszolidációba volt bekódolva az az üzenet, ami ma oda vezetett, hogy az Agrobank ott áll, ahol van.

Ezzel kapcsolatban szeretném még elmondani, mint ahogy önök is tudják: a kormány a legutóbbi ülésén tárgyalt errõl az ügyrõl, vizsgálatokat indított el. Azt gondolom, hogy az a korrekt, ahogy ezek a vizsgálatok lezárultak, akkor fogunk a nyilvánosságnak szélesebb tájékoztatást adni errõl az ügyrõl és feltétlenül fogunk is.

Ami a pénzügyminiszter úrral kapcsolatos konkrét észrevételét illeti, szeretném azért felhívni a figyelmet arra, hogy ez a bejelentési ügy ott egy szélesebb érvrendszerben merült fel, és ennek a szélesebb érvrendszernek az is része volt, hogy miután az egész ügylet függõ ügylet, tehát az is kérdéses, hogy pontosan nem a bejelentés jelentette volna-e azt, hogy félrevezetjük a közvéleményt, lévén hogyha nincs privatizációs partner, akkor visszamegy a babaruha, tehát tulajdonképpen ugyanazzal a mérleggel áll a bank, mint mielõtt ezt az egész tranzakciót végrehajtottuk. Nyilvánvaló, hogy ennek az egész problémakörnek a megvitatására és megtárgyalására majd a késõbbiekben lesz mód, és nem itt tudjuk ezt a részletet sem végigtárgyalni. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage