Szekeres Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZEKERES IMRE (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Elnézést, hogy itt a házelnök és a kisgazda frakcióvezetõ párbeszédébe beleavatkozom, de két megjegyzésem lenne az üggyel kapcsolatban.

Az egyik, hogy a múlt hét elején minden frakcióvezetõ kézhez kapta a házbizottsági ülés anyagát, és ez természetesen tartalmazta azt a javaslatot, amelyrõl a házbizottságon véleményt kellett formálni. Nem indokolt tehát az, hogy ismeretlen javaslatról kellett a házbizottságon véleményt mondani.

Másodszor: úgy gondolom, én igyekszem figyelemmel kísérni idõsebb frakcióvezetõ-társaim jó tanácsait, s Torgyán József javasolta nekem, hogy a Házszabályt alaposabban tanulmányozzam; én túlteljesítettem a leckét, és a népszavazási törvényt is tanulmányoztam. Valószínû, Torgyán képviselõtársam nem olvasta végig az idézett bekezdést, ugyanis a 9. § 5. pontja így szól: "Az Országgyûlés a kezdeményezés elutasításáról is határozatban dönt." (Közbeszólás: Úgy van!)

Az alkotmányügyi bizottság tehát a népszavazási törvénynek és a Házszabálynak megfelelõen járt el. Nem értek egyet sem a házbizottság összehívásával, sem a napirendrõl való levétellel. (Taps az MSZP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage