Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a környezet védelmérõl szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/196. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/196/236. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót dr. Baráth Etelének, a környezetvédelmi bizottság elnökének, a bizottság elõadójának, illetve a környezetvédelmi bizottságtól annak, aki a bizottság véleményét ismertetni kívánja. (Nincs jelentkezõ.) Nem érkezett jelzés.

Megadom a szót az önkormányzati bizottság elõadójának, ha kíván szólni. (Nincs jelentkezõ.)

A mezõgazdasági bizottságból kíván-e valaki szólni? (Nincs jelentkezõ.) Nem kívánnak szólni.

Megkérdezem, hogy más bizottságból kíván-e valaki szólni. (Nincs jelentkezõ.) Nem érkezett jelzés.

Tisztelt Országgyûlés! Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a részletes vitában kizárólag a módosító javaslathoz vagy a módosító javaslattal érintett részhez lehet szólni. Az elõterjesztéshez benyújtott nagyszámú módosító javaslatra, valamint a törvényjavaslat fejezetenkénti tagolására figyelemmel a részletes vita megnyitása is fejezetenként történik, azzal az eltéréssel, hogy az alkotmányügyi bizottság kezdeményezte, hogy a törvényjavaslat 3. és 4. §-aihoz benyújtott módosító javaslatok részletes vitájára az I. fejezeten belül külön-külön kerüljön sor.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy az elõbb ismertetettek szerint kapcsolja össze az egyes összetartozó javaslatokat. Kérem, hogy aki ezzel egyetért, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Kérem, ismét tegyék fel a kezüket, mert nem látom jól. (Szavazás.) Köszönöm szépen, most már jól látható: többség.

Tisztelt Országgyûlés! Tájékoztatom képviselõtársaimat, hogy az ajánlás 1. pontja a cím módosítását kezdeményezi, míg a 2-4. pontok a preambulum módosítására irányulnak. A Házszabály 105. §-ának (2) bekezdése értelmében ezek vitájára a részletes vita végén kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem, hogy kíván-e valaki szólni az ajánlás 5-30. pontjaihoz, amelyek az I. fejezetben a törvény céljának és a törvény hatályának módosítását kezdeményezik. (Senki sem jelentkezik.) Jelentkezõ nincs, ezért a részletes vita e szakaszát lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem, hogy kíván-e valaki szólni az ajánlás 31-49. pontjaihoz, amelyek a törvényjavaslat 3. §-ának módosítására irányulnak. Ez a rendelkezés felsorolja mindazokat a törvényeket, amelyek e törvény rendelkezéseivel összhangban tartalmaznak környezetvédelmi szabályokat. (Nincs jelentkezõ.) Nem kívánnak hozzászólni, ezért a részletes vita e szakaszát lezárom.

Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 50-94. pontjaihoz, amelyek a törvényjavaslat 4. §-ának módosítására irányulnak. Ez a rendelkezés felsorolja az alapfogalmakat, amelyeket a normaszöveg alkalmazása során figyelembe kell venni. (Senki sem jelentkezik.) Jelentkezõ nincs, ezért a részletes vita e szakaszát lezárom.

Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 95-122. pontjaihoz, amelyek a törvényjavaslat 5. §-ától 12. §-áig terjedõ részek módosítására irányulnak. Ezek a környezetvédelem alapelveit, a felelõsség, az együttmûködés, a tájékozódás, a tájékoztatás és a nyilvánosság egyes kérdéseit szabályozzák. (Miklós László jelentkezik.) Elõször megadom a szót Miklós Lászlónak, a Magyar Szocialista Párt részérõl.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage