Dornbach Alajos Tartalom Elõzõ Következõ

DR. DORNBACH ALAJOS (SZDSZ): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyûlés! Egy picit rendhagyóvá vált most ez a vita. Sajnálom, de kénytelen vagyok reagálni.

Az alkotmányügyi bizottság ülésén öt szakértõ vett részt: az önkormányzati fõosztály vezetõje a Belügyminisztériumból, egy másik fõosztályvezetõ a Pénzügyminisztériumból - kétségtelen, hogy nem minden tárca képviseltette magát ilyen magas szinten. A többség álláspontja az, hogy nem cirkusz, hanem érdemi vita zajlott. Jellemzõ, hogy például nyolc javaslat ügyét függõben tartotta a bizottság és a következõ bizottsági ülésen kívánja megtárgyalni, pontosan azért, mert további tájékozódást tartott szükségesnek. Errõl persze nem tudnak az ellenzéki képviselõk, mert kivonultak az ülésrõl.

Tíz módosító javaslatot az alkotmányügyi bizottság átfogalmazott és bizottsági módosító javaslatként nyújtott be, mert igenis, mindvégig érdemi munka zajlott. Kétségtelen, hogy a párhuzamosan zajló összes bizottsági ülés mindegyikére a kormány nem tudott egyidejûleg legmagasabb szintû szakértõket küldeni, de ilyen az elõzõ négy évben is volt. Kétségtelen, hogy az akkori ellenzék ezt ugyanúgy kritizálta. Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage