Hegyi Gyula Tartalom Elõzõ Következõ

HEGYI GYULA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Elõször is szeretném kiemelni, hogy a kisebbségi vélemény pontosan kilencszer annyi idõtartamot vett igénybe, mint a többségi. Az ellenzék nyilván azt szeretné, ha jogai kilencszer annyiak lennének a Házban, mint a kormányé. Ez, sajnos, a parlamentarizmus alapjaival ellenkezik, úgyhogy ezt hosszú távon nem tudjuk megígérni. Nagy nosztalgiával gondolok az Európa Tanácsra, ahol a hozzászólások két percben vannak maximálva, és ezzel az európai parlamentarizmuson felnõtt képviselõk elégedettek.

Sepsey Tamás igen terjedelmesen elõadott észrevételében természetesen voltak jogos szempontok, hiszen, mint említettem volt, az emberi jogi bizottság többsége is támogat bizonyos módosító indítványokat, ahogy azt Sepsey Tamás is elismerte. Azt hiszem azonban, bár nem tisztem az ellenzék hangnemét megítélni, bizonyos hibákból mindennap azt a következtetést levonni, hogy csõdöt mondott a kormány, ez már századik, ezredik ismétlésben, legalábbis számomra nem igazán hat meggyõzõen. Szó szerint ezt mondta, képviselõ úr.

Az a megállapítása pedig, szó szerint idézem, hogy nem folyik szakmai munka a bizottságokban: ezt visszautasítom, a bizottságokban általában szakmai munka folyik, többek között az emberi jogi bizottságban is. Ebben része van egyébként Sepsey Tamás képviselõtársamnak is, aki bizonyos esetekben igen konstruktív hozzászólásokat szokott megejteni a bizottságban. Azt tanácsolnám, hogy szorítkozzék a konkrét észrevételeire, és ne minõsítse az elmúlt egy év összes bizottságának összes ülését ilyen igaztalan mondatokkal. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage