Garai István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GARAY ISTVÁN (MSZP): Elnök asszony, köszönöm a szót. Én is tiltakozni szeretnék ezen kijelentés ellen, mert úgy érzem, hogy a szociális és egészségügyi bizottságban komoly szakmai munka folyik, és nemcsak a kormánypárti képviselõk részvételével, hanem az ellenzéki képviselõk részvételével is.

Még hozzá szeretnék szólni a szavazás technikájához és mechanikájához. Valóban nem ajánlatos az, hogyha a kormánypárti képviselõk automatikusan megszavazzák a kormány-elõterjesztést, viszont az se bûn, hogyha idõnként kormánypárti képviselõ talán megszavazza a kormánynak az elõterjesztését.

Én úgy gondolom, hogy ennél azért bonyolultabb és árnyaltabb a kép, mert ezek az elõterjesztések azért sokkal inkább szakmai, mint politikai alapokon születtek, és talán logikailag is meg lehetne közelíteni a kérdést annyiban, hogy a Bokros-csomagnak pont a szociálpolitikai részét nagyon sokan kritizálják, s nemzetvesztõnek és még rengeteg negatív jelzõvel illetõnek nevezték ebben a Házban.

Most ha ebbõl indulunk ki, a módosító javaslatok gyakorlatilag mind pozitív értékûek kell hogy legyenek, és hogyha az ilyen pozitív értékû módosító javaslatot a kormány támogatja, akkor logikailag igen nehezen lehetne elképzelni, hogy milyen alapon ne támogassuk ezt a bizottság részérõl. És bizony ez a támogatás megszületett a szociális és egészségügyi bizottságban is, nemcsak a kormánypárti módosító javaslatokkal kapcsolatban, hanem annál a százaléknál sokkal magasabb százalékban, mint ahogy errõl volt szó, ellenzéki képviselõ kollégáim részérõl beterjesztett módosító javaslatokkal kapcsolatban is. Úgyhogy én úgy érzem, hogy ez a logikai megközelítés Sepsey képviselõtársam részérõl most hibás volt. Én csak a szociális bizottság nevében és munkájáról tudok beszélni. Õszintén megmondom, hogy engem meglepett az a problémahalmaz, amit itt hallottam a többi bizottság munkájával kapcsolatban. Szerencsére és hál'istennek a szociális és egészségügyi bizottságban a hangulat és a hangnem egész más, sokkal inkább kollegiális és szakmai. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage