Horn Gyula Tartalom Elõzõ Következõ

HORN GYULA miniszterelnök: Képviselõ asszony, én két dolgot szeretnék aláhúzni azzal kapcsolatban, amit ön mondott. Az egyik: ez a kormány és e kormány tagjai folyamatos párbeszédben vannak a társadalom különbözõ képviselõivel, legyenek azok a munkaadók vagy a munkavállalók. (Zaj a kormánypártok padsoraiból. - Közbeszólások: Ugyan, ugyan!) Nemigen láttam önöket uraim, szakszervezeti kongresszusokon vagy egyéb megbeszéléseken... (Derültség a bal oldalon.)... vagy a Vállalkozók Országos Szövetségében, vagy a Gyáriparosok Országos Szövetségében és így tovább. (Zaj. - Dr. Homoki János: Plafon! - Közbeszólás az FKGP padsoraiból: Nem járunk arra!) Ez az egyik.

A másik dolog pedig az... (Dr. Torgyán József: Mi a szegények között vagyunk! - Derültség.) Képviselõ úr ezt úgy érti, hogy szegény képviselõk között, ugye? (Derültség. - Szórványos taps az MSZP padsoraiból. - Dr. Torgyán József: Nem!)

A másik, hogy itt nem rombolásról, hanem elsõsorban építkezésrõl van szó. Nagyon kérem, hogy ebben az ellenzék segítsen is. Nem muszáj tovább szítani a hangulatot, ami ebben az országban úgysem valami jó. De azt hiszem, nagyon sok bölcs ember van, aki megérti mindazt, ami történt. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage