Barkóczy Gellért Tartalom Elõzõ Következõ

BARKÓCZY GELLÉRT (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr.

Tisztelt Miniszter Úr! Csak fele-fele arányban tudom elfogadni válaszát, tudniillik nagyon lassúnak tartom, nem vagyok megelégedve vele. Önök ugyan a választások során azt ígérték, hogy jövedelmezõ, igazságos gazdaságot teremtenek a mezõgazdasággal foglalkozóknak. Sajnos, az nem igazságos, amikor a sertés árát leviszik, a táp árát meg felviszik. Hát hol élnek miniszter úrék? (Zaj. Derültség.) Már nem is hisszük azt, ... a gazdálkodók szinte azt hiszik, hogy készakarva, tudatosan teszik tönkre õket. Ez nem megy így! Nem lehet ezt így csinálni! Nem tudom elfogadni a választ. Lassúnak tartom ezt az egészet.

Miniszter Úr! Megkérdezem öntõl, a híres Bokros-csomag készítésénél az ön tárcáját megkérdezték-e, hogy valóban a gazdaság helyzetét lehet-e a mezõgazdaságban rejlõ sok tartalék kihasználásával javítani?

Kedves Miniszter Úr! Kedves Képviselõtársaim! Az istállók üresek. A legelõkön gyönyörû, térdig ér a fû. Legeletlenek. (Folyamatos zaj, derültség.) Mi kellene oda? Csak jószág, amely azt lelegelné. Amely a tejet és a húst adja.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage