Iványi Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

IVÁNYI TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Régóta húzódó perekben hirdetett ítéletet 1995. április 20-án a Szabolcs- Szatmár-Bereg Megyei Bíróság. Az egyik esetben a nyíregyházi vízellátó rendszerhez tartozó, mintegy 1 milliárd forint értékû, eddig állami tulajdonban lévõ víziközmûvagyon, a másik esetben pedig a geszterédi vízellátó rendszerhez tartozó, mintegy 150 millió forint értékû, eddig ugyancsak állami tulajdonban lévõ víziközmûvagyon volt a per tárgya.

A két vízellátó rendszer összesen körülbelül 250 ezer nyíregyházi és Nyíregyháza környéki lakos egészséges ívóvízellátását biztosítja. A Szabolcs- Szatmár-Bereg Megyei Bíróság a fenti napon mindkét vízellátó rendszert jogerõsen és végrehajthatóan véglegesen önkormányzati tulajdonba adta. Az önkormányzati tulajdonba kerülés idõpontja 1995. május 31.

Kérdezem a tisztelt miniszter urat, hogy az eddigi tulajdonos, az állam képviseletében eljárva milyen sürgõs intézkedéseket kíván tenni a vagyonátadás határidõig történõ zavartalan lebonyolítása érdekében? Várom válaszát. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage