Lotz Károly Tartalom Elõzõ Következõ

DR. LOTZ KÁROLY, közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter: Elnök Úr! Képviselõ Úr! Miniszterként és állampolgárként a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságnak a megyében lévõ vízellátó rendszerekkel kapcsolatos perben hozott jogerõs és valóban végrehajtható ítéleteit magától értetõdõen nem kérdõjelezem meg. Az ítéletekkel meg úgy rendelkeznek, hogy az illetékes vízmû-részvénytársaságnak május 31-én kell átadni a közmûvagyont az önkormányzatok részére. Ugyanakkor van még néhány, nem is jelentéktelen probléma, amelynek megoldását jelenleg keressük.

(14.40)

Néhány fontos, a végrehajtás tekintetében jelentõs nehézségre utalok. Az ítéletek nemcsak a közmûvagyon önkormányzati tulajdonba adását rendelik el, hanem mellékletekre hivatkozva egyéb eszközök és berendezések, az úgynevezett mûködtetõ vagyon átadásáról is intézkednek. A mellékleteket az érdekeltek részére a bíróság ismereteim szerint eddig nem küldte meg, vagyis e fogalom gyakorlati tisztázása még hátravan.

A teljes vagyon átadása nyilván több részletben és folyamatosan kell hogy történjék - ennek a menetét is tisztázni kell.

A közmûvagyonnak határidõre való átadásáról az érintett vízmû- részvénytársaság vezetõivel magam is megbeszélést folytatok. Tájékoztatást kértem és kaptam a vezérigazgatótól, amely szerint az érintett önkormányzatokat a társaság levélben megkereste és javaslatot tett a végrehajtást elõsegítõ együttmûködés kialakítására. Egyidejûleg kijelölték azt a személyt, aki a társaság részérõl az átadással kapcsolatos feladatokat ellátja, és kérték, hogy az önkormányzatok is nevezzék meg az eljárni jogosult képviselõjüket.

Remélem, hogy a közmûvagyon kezelését eddig ellátó vízmû és az önkormányzatok egyaránt a vagyonátadás mielõbbi végrehajtásában érdekeltek. Az eseményeket folyamatosan figyelemmel kísérjük. Amennyiben annak szükségessége felmerül, a minisztérium részérõl is ki fogok jelölni egy munkatársat, aki közremûködik a vagyonátadás lebonyolításában.

Köszönöm a figyelmet. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage