Varga István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. VARGA ISTVÁN (MDF): Tisztelt Miniszterelnök Úr! Tisztelt Ház! Az én kérdésemre részben Békesi László válaszolt, amikor többször nyilatkozott, hogy jelentõs hiba volt felelõtlen választási ígéreteket tenni az embereknek.

Meggyõzõdésem, hogy a családi támogatások megszüntetésével, a forint folyamatos leértékelésével, a tandíj bevezetésével, a vidék Magyarországának ellehetetlenítésével, a szálloda- és Budapest Bank-botránnyal, a létszámleépítésekkel, a kórházak bezárásával, a vasutak részbeni megszüntetésével önök, miniszterelnök úr, nem rendbe-, hanem tönkreteszik az országot... (Moraj az MSZP soraiban.).., és a bizonytalanság, a kilátástalanság érzését keltik az emberekben. Mindenfajta jövõképtõl megfosztják az embereket! (Zaj az MSZP soraiban.)

És még valami: 1993. augusztus 27-én a Népszabadságban az ön aláírásával jelent meg egy választási ígéret... (Felmutat egy fénymásolatot.).., amelybõl én idéztem. Úgy hiszem, nem várható el az emberektõl, hogy egy részletes, 300 oldalas választási programból ragadjanak ki részeket - ezt olvasta el mindenki, erre szavaztak! (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage