Kávássy Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÁVÁSSY SÁNDOR (FKGP): Elnök Úr! Tisztelt Országgyûlés! Tisztelt Miniszter Úr! 1994. november 22-én feltett kérdésemre, melyben a MÁV- pályaudvarokon szokásos menetrendi tájékoztatás nyelvi vonatkozásait tettem szóvá, dr. Lotz Károly közlekedési, hírközlési és vízügyi minisztertõl a következõ választ kaptam:

"Magam is úgy vélem, hogy e..." - tudniillik nemzetközi - "... járatok utazóközönségének tájékoztatását jobban segíti, ha az állomások nevét mind magyarul, mint az adott ország nyelvén bemondják. Sajnálom, hogy az elmúlt négy esztendõben ez nem így történt. A szükséges intézkedéseket a tegnapi napon..." - tudniillik 1994. november 21-én - "... a MÁV felé már megtettem."

Jóllehet azóta már öt hónap telt el, és lassan a hatodiknak is a végére járunk, a Nyugati pályaudvar fütyül a miniszter intézkedésére, ország-világ elõtt tett nyilatkozatára. Továbbra is a korábbi gyakorlatnak megfelelõen mondja a magáét, mintha misem történt volna. Kérdezem tehát: autonóm terület vagy szabad állam-e a Nyugati pályaudvar? Ha igen, mióta? Várom válaszát. (Taps az ellenzéki képviselõk padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage