Szabó Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABÓ ZOLTÁN mûvelõdési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõ Asszony! A feltett kérdéseire a válaszom: nem tudom, igen, igen. Nem tudom, mi történt a jogtudományban az elmúlt két évben, mert nem vagyok jogász. A felsõoktatási törvény törvény, és a Mûvelõdési és Közoktatási Minisztérium, valamint a kormány be is kívánja tartani a törvényeket.

Egy héttel ezelõtt Pokorni Zoltán képviselõtársunk napirend elõtti felszólalására, amely ugyanezzel a témakörrel foglalkozott, hasonlóképpen válaszoltam. A Mûvelõdési és Közoktatási Minisztérium megítélése szerint a módosított '93. évi LXXX. törvény elõírásainak a kormány eleget tett azzal, hogy benyújtotta a parlament elé a felsõoktatás fejlesztésérõl szóló országgyûlési határozattervezetet, és egyúttal kérte az idézett paragrafus, illetve törvényi hely hatályon kívül helyezését.

Képviselõ asszony pontosan tudja - hiszen tagja az oktatási bizottságnak -, hogy ezzel kapcsolatban az oktatási bizottság elõtt lezajlott egy vita, amelynek következtében a bizottság elnöke az alkotmányügyi bizottsághoz fordult jogértelmezésért, miszerint az alkotmányügyi bizottság megítélése szerint ezzel eleget tett-e a Mûvelõdési és Közoktatási Minisztérium a törvény elõírásainak. Az alkotmányügyi bizottság válaszát nem kívánom megelõlegezni, mert nem tudom, hogy mit fog mondani.

Úgy ítéljük meg, hogy igen, amennyiben az alkotmányügyi bizottság válasza mégis elmarasztaló lesz, akkor természetesen el fogunk gondolkodni azon, hogy mit tegyünk. Képviselõ asszony, körülbelül ezt tudom válaszolni az ön kérdésére. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage