Takács Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TAKÁCS IMRE (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselõtársaim! Elhangzott az, hogy ez a törvénymódosító javaslat a Bokros-csomag része. Persze negatívumként említették ezt a képviselõtársaim. Én azt hiszem, hogy ez éppen pozitívum. Mert ha ez a csomag a stabilizációt szolgálja, akkor tulajdonképpen elfogadható pozitívumként, a stabilizációs csomag részeként. Arra kell tehát válaszolnunk a vitában, hogy azt szolgálja-e. Tudniillik, hogyha valamilyen ezután beterjesztett törvényjavaslat nem a stabilizációt szolgálja, az egyértelmû, hogy a kormány hibájaként, vagy a mi hibánként vethetõ fel.

A másik: a képviselõtársaim közül Surján László képviselõtársam azt mondta, hogy nem terjesztenek be módosító javaslatokat. Ezt nagyon nehéz megérteni. Annál jobban és annál inkább örömünkre szolgál Mádi képviselõtársam véleménye, hogy be akarnak terjeszteni módosító javaslatokat.

A fiatalokról nagyon sokat szóltak. Karol Wojtyla mondja, hogy a fiatalokat munkanélküliségre kárhoztatni annyi, mint megölni a lelküket. Nyilvánvaló, hogy a módosító javaslatoknak is azt kell szolgálni, hogy ez ne következzék be. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Szórványos taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage