Kovács Kálmán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KOVÁCS KÁLMÁN (KDNP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyûlés! Szeretném kérni a kedves kormánypárti képviselõtársaimat a következõre. Nem elõször hangzott el ugyanis, hogy ... Most Boross úr ... Azt hiszem, egy héttel ezelõtt az államtitkár úr per Rapcsák urat említett. Talán helyesebb lenne, ha Boross képviselõ úr vagy Rapcsák képviselõ úr hangzana el.

Szeretném ugyanis arra figyelmeztetni önöket, hogy a magyar nyelvben így: per Boross úr vagy per X úr, ennek pejoratív értelme van. Tiszteljük meg egymást azzal, hogy ebben az esetben ilyen módon próbáljuk egymást megszólítani.

Tehát nagyon kérem önöket, maradjunk azoknál a formáknál, amelyek szükségesek.

A másik kérdés pedig a következõ: Talán jó lenne, ha már a tárgyszerû vitáról beszélünk, hogy a kormánypárti képviselõtársaink azokat a megszorító intézkedéseket megpróbálnák valamilyen szemszögbõl érzékelni, amelyeket pontosan önök készülnek bevezetni és amelyekkel önök kívánják megnyomorítani a társadalmat. Hogy csak néhányat mondjak. Például az oktatást megnyomorítani, a családokat megnyomorítani. Többet talán nem is szeretnék mondani.

Köszönöm szépen a türelmüket. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage