Barsiné Pataky Etelka Tartalom Elõzõ Következõ

BARSINÉ PATAKY ETELKA (MDF): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Két kérdésre szeretnék reagálni. Az egyik: Itt most nem a költségvetés vitájáról van szó, hanem a pótköltségvetés vitájáról.

Tehát minden körülmények között vissza kell tekintenünk: ezt az egész példátlan esetet, hogy három hónap után pótköltségvetést kellett benyújtani az Országgyûlésnek, mi indokolja. Meg kell keresnünk az okokat, mert az orvoslásra csak akkor tudunk valamiféle receptet adni. Amikor tehát visszanézünk az elmúlt három vagy négy hónapra, akkor ezt ezért tesszük.

A másik: A Magyar Demokrata Fórum már a vezérszónoki beszédben tett javaslatokat. Elmondta, melyek azok a területek, ahol lépni és azonnal kellene lépni. Csak emlékeztetõül.

1. Az exportösztönzõ intézkedéseknek ugyanolyan kemény, határozottsággal való végrehajtása, mint az a Bokros-csomag esetében volt.

2. Megállapodás az ÉT-n belül. Megállapodás a nemzetközi pénzügyi szervezetekkel. Ugyanazzal a határozottsággal, mint a Bokros-csomag esetében volt.

3. Egyszer nagyon határozottan fejeztük ki magunkat és azt mondtuk, hogy követeljük a kormánytól, nyújtsa be az antiinflációs téziseit. Úgy látjuk ugyanis, valóban úgy kezd fölpörögni az infláció, hogy nagyon nehezen lesz megállítható.

Erre vonatkozólag is - most a két perc miatt nem tudom felsorolni - öt vagy hat olyan intézkedési csomagot adtunk be a hatósági árakról, az önkormányzatokkal való egyeztetésrõl és egyéb kérdésekrõl, amelyek mind pozitív és konstruktív irányba mutatnak.

Szeretném felhívni a figyelmüket, hogy ezeket a javaslatokat elemezzék.

Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage