Kiss József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KISS JÓZSEF (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Kovács Kálmán képviselõ úr! Szíves elnézését kérem, hogy nem a pótköltségvetéshez, hanem az ön által felvetettekhez szeretnék egy mondatot fûzni.

Azt hiszem, a Házban eléggé általános, hogy néven szólítjuk egymást. Mint ahogy egyébként itt hozzászólásában, az önök oldaláról is tették többen, amikor Nyers Rezsõt per Nyers Rezsõnek, Békesi Lászlót per Békesi Lászlónak tekintették.

Amennyiben ebben az esetben, mondjuk, az "úr" megszólítás sem jár ki, akkor mondjuk Boross Péter is, mint a kormány egy volt tagja, alkalmasint a régi, tehát a kormánytagokat megilletõ megszólítással csak Boross Péterként is említhetõ.

Úgy érzem, a magyar nyelvben az "úr" megszólítás semmi esetre sem pejoratív. Egyet el kell ismernem. Engem Kissnek hívnak, önt Kovácsnak. Nekem még nem volt annyira pechem, önnek már valószínûleg peche van ezzel, mert a "Kovács úr" egy eléggé szerencsés reklám következtében valóban önállóan is értelmet nyert. Én önt Kovács Kálmán képviselõ úrnak fogom ezután is szólítani.

Köszönöm. (Taps az MSZP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage