Kovács Kálmán Tartalom Elõzõ Következõ

Dr.KOVÁCS KÁLMÁN (KDNP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyûlés! Két gondolathoz szeretnék hozzászólni az elõttem szóló kedves képviselõtársam által elmondottak közül.

Az egyik: a kereszténydemokraták véleménye az, hogy az a vízió, amit itt fölvázolt elõttünk, akkor fog bekövetkezni, ha ezt a gazdaságpolitikát a kormány tovább folytatja.

A másik pedig: ahhoz a kérdéshez szeretnék hozzászólni, amely elsõsorban a pedagógusokat érintette, de ha jól emlékszem, megemlítette az orvosokat is. Mi kereszténydemokraták nem hisszük, hogy meg szabadna tenni azt, hogy jelentõs mértékben leépítjük a pedagógusokat, az orvosokat, mert a gazdaság állapota így rövid távon csak nagyon kétséges módon hozható helyre, de az oktatásügy leépítése olyan óriási károkat fog eredményezni, amelyeknek a rendbetételéhez nem lesz elegendõ pár év, hanem csak egy nagyon hosszú folyamat. Ezért nagyon kérem a képviselõtársaimat, hogy ne gondolkozzanak jelentõs pedagógus- leépítésekben, mert ez a magyar oktatásügyben óriási veszélyeket rejt magában. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a jobb oldalról.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage