Balsay István Tartalom Elõzõ Következõ

BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Ungár Klára képviselõtársam! Arról beszélt képviselõtársam, hogy ez a pótköltségvetés improvizatív. Ezzel teljes mértékben egyetértek.

Arról is beszélt, hogy a pénzügyminiszter úrnak vagy a Pénzügyminisztériumnak olyan lehetõséget és jogot kellene adni, amelyben az önkormányzatokat kényszerítheti arra, hogy abba az irányba alakítsák költségvetéseiket, intézményeik felülvizsgálatát, amelyet ennek a pótköltségvetésnek, illetve ennek a kényszerû helyzetnek okán szükségesnek tart.

Azt is elfogadnám, ha képviselõtársam szóbotlásnak minõsítené azt, hogy a pénzügyminiszter vagy a Pénzügyminisztérium kapjon olyan felhatalmazást, amellyel - bármilyen eszközzel is - az önkormányzatokat kényszerítheti arra, hogy a pótköltségvetés kapcsán helyes irányban gondolkodjanak. Elfogadom azt a mondata elején megtett megállapítást, hogy törvényi keretek között ez a parlamentnek a lehetõsége, és semmi esetre sem szabad visszatérni még gondolatban sem az önkormányzatoknak rendeleti úton, vagy a pénzügyminiszter vagy a Pénzügyminisztérium útján való, kényszerhelyzetbe hozására, aminek jelenleg valóban a tanúi lehetünk. Ha elismeri szóbotlását, engem az kielégít. (Taps a Fidesz padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage