Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársaim! Igyekeztem igen nagy figyelemmel hallgatni Ungár Klára képviselõ asszony felszólalását, annál is inkább, mert legutoljára akkor volt alkalmam vele vitatkozni, amikor õ még a Fidesz padsorait erõsítette. Most különös megtiszteltetésnek tekintem, hogy most, amikor õ már az SZDSZ oldaláról nyilatkozik, tudok vele vitába szállni, ugyanis õ a külsõ államadósság kérdéskörével kapcsolatban tett említést a nevemrõl.

Úgy látszik, Ungár képviselõ asszonynak nem volt kellõ ideje arra, hogy tanulmányozza az én gondolatkörömet ebben a témában, ezért szeretném az ország nyilvánossága elõtt kifejteni, hogy a kisgazdapártnak mindig is az volt az álláspontja, hogy a külsõ államadósság kérdéskörét meg kell vizsgálni. Meg kell vizsgálni az egész menedzselési lehetõséget abból a szempontból is, hogy vajon a teljes összeg minket terhel-e, egy idegen katonai nagyhatalom megszállása adott esetben milyen módon jöhet figyelembe, ténylegesen mennyi pénz jött be ide. De ez csak a kérdés egyik oldala.

Úgy gondolom, az, hogy egy adós, aki megörökölt egy adósságot, meg akarja vizsgálni, hogy ténylegesen az adósság áll-e, vagy annak egy része áll-e, vagy egyáltalán mi a helyzet az adósság keletkezésével, ezt nem szabad rossz néven venni. Mi természetesen kidolgoztattuk azt a gazdasági koncepciót, hogy ha ehhez a kérdéshez nem lehet hozzányúlni, akkor hogy lehet az országot kivezetni ebbõl a gazdasági helyzetbõl, és kidolgoztattunk egy olyan megoldást is, hogy a kettõ kombinációja esetén mit lehet tenni. Három megoldásról van szó, ebbõl egyet ismer Ungár képviselõ asszony, de azt sem jól.

Köszönöm szépen. (Taps a kisgazdapárt padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage