Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tardos Márton képviselõtársam kérésére jelezhetem, hogy a Független Kisgazdapárt az Eckhardt Tibor Politikai Akadémia oktatásán belül ezekrõl a kérdésekrõl részletes tájékoztatást adott. Megjelent a Nézeteim és tennivalóim-ban is az ezzel kapcsolatos anyag egy része, és több gazdasági anyagunknak részét képezi. Legközelebb könyv alakban és nagy nyilvánosság elõtt fogjuk a Független Kisgazdapárt választási gyõzelmének ötven éves évfordulója alkalmából díszkötésben kiadni. Ígérem, elsõként Tardos Márton képviselõtársam fogja megkapni ezt az anyagot, hogy a munkájában azt fel tudja használni. Remélem, ezek után lelkes támogatója lesz a kisgazdapárt gazdasági koncepciójának, amely nem nagy hangon, nem handabandálva veti fel ezt a kérdést... (Derültség a kormánypárti képviselõk padsoraiban.)..., hanem szeretné - tudniillik ilyen kifejezéseket használt Tardos képviselõ úr - megismerni a tényeket.

És bár megérti, hogy ez a Ház rendkívül elfoglalt, de azért utalna rá, hogy 1990 júliusa körül fogadta el a Ház azt az országgyûlési határozati javaslatot, amellyel mi kértük, hogy a külsõ államadósság keletkezésének és összegszerûségének a tényére vonatkozó adatokat tárjuk az ország, a Ház nyilvánossága elé. Nagyon sajnáljuk, hogy eddig a Háznak ilyen kérdések tárgyalására nem volt ideje.

Ismételten felajánljuk: állítsunk fel egy vizsgálóbizottságot, nézzük meg ezt a kérdést, és akkor, úgy gondolom, többet ilyen terméketlen vitára nem kerül sor. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki képviselõk padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage