Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Igen tisztelt Képviselõtársaim! Igen tisztelt Elnök Asszony! Úgy gondolom, hogy Tóth Pál képviselõ úrnak a Független Kisgazdapárt elõadójával kapcsolatos megjegyzésére reagálnom kell a frakció nevében is. Azt hiszem, hogy ha van az MSZP-nek valamiféle álláspontja és úgy gondolja, hogy ezt érdemes a Ház elõtt nyilvánosságra hozni, akkor talán nem ártana, ha a véleményét szinkronba hozná a hatályos joggal, mielõtt a kisgazdapártra sarat fröcsköl.

Különösképpen felhívnám a figyelmét az államháztartásról szóló törvényre, tudniillik ez az az alapjogszabály, amely meghatározza, hogy mikor van helye pótköltségvetés benyújtásának. A Független Kisgazdapárt álláspontja az, hogy ahogy a korábbi pótköltségvetés beterjesztésének sem volt meg a jogszabályi alapja, úgy a jelenlegi beterjesztésnek sincs meg a jogszabályi alapja. Ebben a körben tulajdonképpen az Állami Számvevõszék is több vonatkozásban rámutatott a beterjesztés jogszabályi hiányosságaira.

Tehát az egy tiszteletre méltó dolog, hogy az MSZP úgy gondolja, hogy bátorság kell a pótköltségvetés beterjesztéséhez. Lehet, hogy a Pénzügyminisztérium épületében egy állás elnyeréséhez ez elég, de engedje meg, hogy azt mondjam, a pótköltségvetés tárgyalásához ez jogszabályilag kevés, a Házban nem vehetõ figyelembe olyan tulajdonság, mint az ön által hivatkozott bátorság; nem ártana, ha az államháztartási törvénnyel is alá tudnák támasztani a pótköltségvetés beterjesztését. Azzal azonban tökéletes ellentétben áll a beterjesztés, ezért kénytelen vagyok a frakció nevében az ön megjegyzését visszautasítani.

Köszönöm szépen. (Taps az FKGP padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage