Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót. Igen tisztelt Elnök Asszony! Igen tisztelt Képviselõtársaim! Én úgy gondolom, rendkívül szerencsétlen dolog lenne, ha a Házban szokássá válna, hogy egy általános jellegû felszólalásra rögtön jelentkezik a másik frakció... (Derültség a kormánypártok soraiban.).., és vitatja, hogy az általános jellegû felszólalás keretein belül el lehetett-e mondani azt a véleményt, amit kifejtettek. Tudniillik egyrészt ez már kifejtésre került, tehát "esõ után köpönyeg" megoldás lenne, hogyha adott esetben nem is lehetett volna elmondani.

A másik vonatkozását illetve pedig a kérdés úgy néz ki: egy általános vitában természetes, hogy vannak általános elemek, különösen egy pótköltségvetésnél, mert hiszen egy pótköltségvetés általános vitájában nem hivatkozni arra, hogy két hónap után lényegében összeomlott a költségvetés és a választási ígéretek nem ezt tartalmazták - hát szerintem képviselõi felelõtlenség lenne, ha erre nem történne hivatkozás.

Egyebekben én úgy gondolom, Lamperth Mónikának talán érdemes lenne a tegnapi nap parlamenti jegyzõkönyvébe beletekinteni, és akkor rögtön nem csodálkozna azon, ha bárki ebbõl a Házból felvetné, hogy az MSZP mást ígért a választási hadjáratban, és homlokegyenest ellenkezõ magatartást tanúsított az eddigi parlamenti ciklusban.

(13.10)

Hiszen gondoljon arra, hogy önök hogy ígérték a népnek, hogy majd a nép választhat köztársasági elnököt, tegnap pedig leszavazták ezt az indítványt. Ehhez képest úgy gondolom, hogy önök krokodilkönnyeket ejtenek ahelyett, hogy betartanák a választási ígéreteiket. Köszönöm szépen. (Taps a Független Kisgazdapárt padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage