Csépe Béla Tartalom Elõzõ Következõ

CSÉPE BÉLA (KDNP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Itt most megint olyan kérdések merültek fel, amelyekre lehetetlen két perc alatt egyáltalán válaszolni.

Csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy most Lamperth Mónika frakcióvezetõ- helyettes részérõl is, és már többször hallottam olyan fölvetést, amely a Kereszténydemokrata Néppárt képviselõcsoportját, képviselõit azzal a váddal illeti, hogy õk ne mondjanak ilyet, hiszen az elõzõ koalíció tagjai voltak. Ezt határozottan visszautasítom. (Felzúdulás. - Közbeszólás a bal oldalról: Nem voltak?) Nem, azt utasítom vissza, hogy ezért a mi kritikánkat vissza kellene fojtanunk, mert ilyen összefüggés semmiképpen nincsen. De egyébként a hivatkozásokhoz, hogy mit rontott el az elmúlt négy év, hozzáteszem, hogy három nagyon fontos tényezõ van.

Van egy, most már egyre inkább a távolabbi múltba kerülõ, de igenis ide ható negyven év; van az elmúlt koalíciónak négy éve; és van a jelenlegi koalíciónak immár egy éve. Ennél a pótköltségvetésnél az elsõ számú szempont mégiscsak a jelenleg kormányzó koalíciónak ez a majdnem egy éve, tudniillik pótköltségvetésrõl van szó. Az idõ rövidsége miatt szinte képtelenség egyáltalán belekezdeni abba a fejtegetésbe, hogy az elmúlt négy évben mi történt a gazdaságban. De azért annyit állítok, hogy az elmúlt négy évben rakta le ez a parlament a régebbi koalíció vezetésével a piacgazdaság megteremtésének az alapjait, és elindultunk egy olyan úton, amelyen mindenképpen tovább kell menni, ez pedig igenis a fejlõdés, a gazdasági növekedés, mindezekkel a problémákkal együtt. Ennyit szerettem volna válaszolni. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalról.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage