Gyimóthy Géza Tartalom Elõzõ Következõ

GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Azért vagyok kénytelen szólni, mert nemcsak Leitner Gábor kereszténydemokrata képviselõ, hanem a mi pártunk, a mi frakciónk, és más ellenzéki pártok képviselõi is megkapták már ezt a kioktatást nemcsak Lamperth Mónikától, hanem mind a két - a kisebb és a nagyobb - kormánypárttól is. Nem elég, hogy 72 százalékos többségük van és nyilván minden módosító indítványunkat leszavaznak, de ma már szinte félve jön be az ember, és nem mer megszólalni. Vegyék tudomásul, az ellenzéknek nincs más lehetõsége, mint a nyilvánosság elõtt elmondani véleményét! Hisz, kedves képviselõtársaim, csak négyévenként vannak országgyûlési választások! Önök ugyan gyõztek tavaly, a két párt 72 százalékos többséggel, de nem biztos, hogy ma, egy év után is gyõznének, vagy hogy három év múlva is gyõzni fognak.

Milyen lehetõség van? Tegnap a Független Kisgazdapárt népszavazásról szóló korábbi kezdeményezését leszavazták, tehát a népszuverenitás gyakorlatilag nem tud érvényesülni. Maholnap megfosztanak minden lehetõségtõl! Kiss Gábor képviselõtársamnak mondom: mi is vallásos emberek vagyunk, papgyerekek, teológiát végzett emberek vannak közöttünk. De kérem, Jézus Krisztus is elõvette a korbácsot, és a kufárokat, a haszonélvezõket ki tudta seperni!

Egyszer végre ki kell mondani, amit Leitner Gábor is kimondott: nem nulláról indult négy évvel ezelõtt ez az ország, a magyar rendszerváltozás! Azok a kommunista vezetõk igenis százszor többet kerestek, mint az egyszerû emberek, és önök is ludasak abban, hogy ezt engedték! És persze az elõzõ kormány is. A Független Kisgazdapártra még azt se lehet mondani, mint az elõzõre, hogy kormánypárt volt; mi azért léptünk ki a koalícióból, mert nem volt rendszerváltozás.

Visszautasítjuk a kormánykoalíció képviselõinek azt a magatartását, hogy az ellenzéknek még azt a jogot, lehetõséget sem adják meg, hogy elmondhassák a nép gondjait, bajait ebben a Házban. Itt nemcsak pénzügyi, gazdasági szakemberek ülnek, hanem politikusok, leendõ politikusok, akik a nép óhaját megfogalmazzák. S azt hiszem, a parlamentnek az is kötelessége, hogy megfogalmazza a nép követeléseit.

Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage