Kovács Kálmán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KOVÁCS KÁLMÁN (KDNP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyûlés! Én is a bibliai idézethez szeretnék hozzászólni, s csak egyetlen dolgot említek.

Két hete interpelláltam az egyházi ingatlanok kérdésében, ami - s ezt nemcsak én mondom, de ez az egyházak véleménye is - egy éve áll, s ebben az ügyben azóta nem történt semmi. Ráadásul az államtitkár úr valótlan és rosszul csoportosított adatokat tett elénk. Ha az MSZP valóban annyira tekintettel van a kereszténységre és a Bibliára, akkor a két tartózkodáson túlmenõen illõ lett volna - ami engem, illetve az egyházakat és az egyházi ingatlanok visszaadását támogatta -, hogy többen szavazzanak esetleg tartózkodással, ezzel fejezve ki azt a véleményüket, hogy azért nem árt, ha az egyházak szerepét elõtérbe helyezzük. Ezért érzem hamisnak az ilyen idézeteket, s azt javaslom, inkább térjünk vissza a tárgyra.

Hozzászólásom második részében szeretnék Lamperth Mónika hozzászólásához kapcsolódni: szükségtelen, hogy minden esetben személyes sértésnek vegyék az MSZP részérõl azt, ha valamilyen bírálat elhangzik. Ugyanis én tudnék más dolgokat is mondani a közüzemi díjak emelésével kapcsolatosan - és ez érv -, hogy pár nappal a választások elõtt vezették be, de annak hatásai csak most tavasszal érvényesülnek. Ugyanakkor ne feledjék el, hogy törvénytelen módon elhalasztották a nyugdíjak kifizetését, amit aztán a választások elõtti idõszakban egy összegben kaptak meg a nyugdíjasok. Ezt is el kellett volna mondani! Mert a nyugdíjasoknak szeptember végén kellett volna megkapniuk a nyugdíjat, ehelyett november végén kapták azt meg, jól idõzítve a választások idõpontjára.

Még egy dolog: politikai okokból és választási megfontolásokból elhalasztották a tandíjak bevezetését, mert tudták azt, hogy az egyszerû emberek, a szegény nyugdíjasok, akik nem tudják kifizetni a közüzemi díjat, nem fognak kivonulni az utcára, de a diákok kivonulnak!

Tehát amikor ezeket az érveket egymás ellen hangoztatják... (Az elnök egy pillanatra kikapcsolja a képviselõ mikrofonját.).., jó lenne, ha ezeket a dolgokat is elmondanák, és kevesebb lenne a sértõdöttség, és jobban odafigyelnének az ellenzék érveire is. Mi is igyekszünk mindezek ellenére az önök érveire odafigyelni.

Azt hiszem, a KDNP nevében megígérhetem, hogy a késõbbiek folyamán is keményen fogjuk bírálni az önök intézkedéseit, pontosan azért, mert önöktõl mi, kereszténydemokraták azt kérjük számon, hogy - elsõsorban a nagyobbik kormánypárt - nem szociáldemokrata módon politizálnak. (Az elnök ismét kikapcsolja a mikrofont.) S erre kell nekünk rámutatnunk.

Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage