Göndör István Tartalom Elõzõ Következõ

GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Varga László képviselõ úrra én a múlt héten szerettem volna már egy kétpercesben reagálni, de akkor ez ügyrendileg nem volt lehetséges. Akkor õ - nem szó szerint idézem - azt mondta, hogy olyasmire vállalkoztunk, amire nincs képességünk. Ezzel a vitával, ami itt most kialakult - én nagyon nagy tisztelettel tényleg azt szeretném kérni, amire Kiss Gábor képviselõtársam is kért mindenkit - , tényleg nagyon nehéz, nagyon keserves döntéseket kell tennünk azért, mert a magyar gazdaság teljesítménye zsugorodott 1990 óta, és ezzel nincsenek összhangban kiadásaink.

Nagyon egyszerû és nagyon könnyû népszerû javaslatokat és indítványokat tenni eme megszorító intézkedésekkel szemben. Ugyanakkor én azt gondolom - és ebben megerõsít egy nemrégiben egy nyugat-európai parlamenti delegációval folytatott vitám vagy beszélgetésem, amelyben azt mondták -, hogy az ellenzék is érdekelt abban, amikor a gazdaságban megszorító intézkedéseket kell tenni, mert úgy, ahogy Gyimóthy képviselõ úr mondta, nem tudjuk, hogy '98-ban ki lesz a kormányzó többség. De nekik is szükségük van arra, hogy ezeket az intézkedéseket megtegyük, mert akkor egy lépcsõfokkal magasabbról indulhat majd a következõ kormány.

Én azt hiszem, ebben kellene együttmûködni, hogy próbáljuk ezt a nehéz feladatot most megoldani. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage