Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm szépen. Igen tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõtársaim! Emlékeztetem önöket arra, a házbizottságban olyan értelmû megállapodás született, hogy figyelembe vettük, kik azok, akik elõre bejelentkezett felszólalók voltak. Így figyelembe vettük, hogy Szigethy képviselõ úr jelentkezett, Balsai képviselõ úr jelentkezett, én jelentkeztem. Jelentkezett továbbá még a Kereszténydemokrata Néppárt szónoka is. Ennek következtében egyórás idõkeretben állapodtunk meg a televízió nyilvánossága elõtt.

Ehhez képest nem kívánom észrevételezni, hogy sok-e vagy kevés-e az a 29 perc 10 másodperc, amelyet Szigethy képviselõ úr felhasznált a rendelkezésre álló idõbõl, de kétségtelen tény az, hogy kettõkor kellett volna megkezdeni a sajtótájékoztatót. Most már két óra tíz van.

Úgy gondolom, a megállapodás szerint mindenképpen biztosítani kell a kormánypárttal ellentétben álló oldalra, tehát az ellenzékre is a tévé- nyilvánosságot. Az ugyanis elfogadhatatlan dolog, hogy a tévé nyilvánossága elõtti megszólalás lehetõségébõl egy rendkívül fontos kérdéskörben - amelyben az ellenzék az egész elõterjesztés jogszerûségét megkérdõjelezi és álláspontjának nemcsak jogi, hanem politikai indokai is vannak -, ebben a helyzetben pont az ellenzéket rekesszék ki, ezzel kizárva az ország nyilvánosságát is a tájékoztatásból.

Mi ragaszkodunk az eredeti megállapodáshoz. Tehát az ellenzék az ország nyilvánossága elõtt kíván megnyilvánulni ebben az ügyben.

Köszönöm. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage