Balsai István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. BALSAI ISTVÁN (MDF): Elnök Úr! Tisztelt Országgyûlés! Örömmel nyugtázom Szigethy István képviselõ úr szavait. Talán kicsit nagyobb lenne az örömöm akkor, ha láttam volna a nevét fölírva a felszólalni szándékozók körében, és nem passzolna ebben a részletes vitában a kormánypárt legalábbis döntõ mértékben, és nem az a látszat derülne itt ki tegnap este 10 óra 40 percig és ma vagy holnap hajnalig, hogy az ellenzék, jelesül a Magyar Demokrata Fórum valamilyen klasszikus obstrukciós szándék által vezéreltetve mondja a magáét. Így nagyon örülök - ezzel a picike kis hiányérzettel - akkor, ha Szigethy István hozzám csatlakozva felhívja a figyelmét a pénzügyi kormányzatnak.

Egy dolognak nem tudok örülni: nincs itt az, akinek a figyelmét föl kellene hívni, nincs itt az, aki az éter hullámain keresztül nettóról beszél, holott tudjuk, hogy ilyen nincs - mint hallottuk az egyik tisztviselõjétõl az alkotmányügyi bizottságban - vagy legalábbis nem lehetséges.

Megkérdezem a tisztelt elnök urat: nincs arra mód, hogy a távol lévõ pénzügyminiszter úr válaszát ezekre a kérdésekre még a szavazás elõtt esetleg a képviselõk megkapják? Nem a lehetetlen feltételek között mûködõ bizottsági munkában, hanem személyesen talán itt a plenáris ülésen esetleg valamilyen módosítással a napirenden; mert ez, még egyszer mondom, nem eljárás a kormány részérõl, nem megfelelõ és nem az általunk megszokott parlamenti eljárás, hogy nem is tudjuk, eljutnak-e ezek a nagyon fontos gondolatok ahhoz, aki nevével ellenjegyzi a javaslatot.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage