Surján László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SURJÁN LÁSZLÓ (KDNP): Ha elnök úr a jelenlegi posztján nem lenne pártsemleges, akkor azt mondanám, hogy a Magyar Demokrata Fórum kereszténydemokrata szárnyához tartozó... - de ezt most el kell felejtenem.

Tisztelt Képviselõtársaim! A bruttó-nettó vitával kapcsolatban érzem szükségét egy rövidke megjegyzésnek. Egyetértek avval, amit Szigethy képviselõ úr mondott, nevezetesen, hogy a "nettó" szó problémákat jelenthet. Az azonban egészen biztos, hogy a "bruttó" megjelölés garantáltan alkotmányellenes. Ugyanis azonos bruttóhoz egészen eltérõ nettó tartozik, ha három gyerek vagy egy gyerek van, ha két szülõ vagy egy szülõ keresi meg ugyanazt az összeget.

(15.40)

Ha tehát a bruttó értéket veszi valaki szinthatárnak, az garantáltan diszkriminál indokolatlanul különbözõ családtípusok között. Ezért olyan megoldást kell találni, amely ezt az akadályt kiküszöböli. A legjobb megoldás az, hogy felejtsük el az egész módosítást. Félek, hogy a kormánypárt nem teljes egészében, csak a szíve mélyén tudná ezt támogatni. Ezért kármentõ szempontból - majd a részletes vitában kitérek rá - egyfajta megoldást fogok szíves figyelmébe ajánlani a Háznak és a minisztériumnak. Most csak arra kívánok rámutatni - le is jár a két percem -, hogy a bruttó megoldást én személyesen meg fogom támadni az Alkotmánybíróság elõtt. (Taps az ellenzék padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage