Csehák Judit Tartalom Elõzõ Következõ

DR. CSEHÁK JUDIT (MSZP): Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõtársaim! Azt hiszem, a stabilizációs törvénycsomaggal kapcsolatban nem érhet engem az a vád, hogy fenntartás nélküli támogatója vagyok az elõterjesztett rendelkezéseknek, törvényjavaslatoknak. Mi is megfogalmaztunk jó pár aggályt és nagyon sok módosító indítványt. Természetesen az eltelt hetekben, sõt a mai napon is arra törekedtünk, hogy ezeket a mindenki által megfogalmazott egyenetlenségeket és aggodalmakat megpróbáljuk a törvény szövegébõl kiküszöbölni.

Szeretném elmondani képviselõtársaimnak, hogy más képviselõtársaimmal közösen - és természetesen, ha ellenzéki képviselõk alá akarják írni ezeket az indítványokat, szívesen vesszük csatlakozásukat -, készítettünk olyan kapcsolódó módosító indítványokat, amelyek nettó jövedelemszámításra alapulnak, csúszó jövedelemhatárt fogalmaznak meg, tulajdonképpen a három- és többgyermekesek alanyi jogosultságát fenntartják, az igénylés egyenetlenségeit megpróbálják kiküszöbölni. Szeretném elmondani, hogy a végrehajtási rendelkezések, a hatályba léptetõ intézkedések gondos átfésülésével is arra törekedtünk, hogy ne érje az embereket jogsérelem, ne legyen végrehajtási gond. Mint említettem, készséggel odaadjuk bárkinek itt a Házban, aki még megtisztel bennünket a figyelmével és támogatásával. Úgy gondolom, hogy holnap a bizottsági üléseken ezekrõl a kapcsolódó módosító indítványokról lesz alkalmunk vitatkozni.

Azt is szeretném hozzátenni, hogy azért is érdemes önöknek mérlegelniük ezeket az indítványokat, mert az indítványaink között egyetlen kivétellel csak olyan van, amit a Pénzügyminisztérium képviselõi is támogatnak. Ezért azt gondolom, van remény arra, hogy amikor szavazni tudunk, akkor ezek tulajdonképpen beépülhetnek a törvénybe. Köszönöm figyelmüket. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage