Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! Van egy kétperces hozzászólásra jelzés, de elõzetesen befutott egy ügyrendi indítvány. A sorrendhez tartom magam - nyilván ahhoz kell hogy tartsam magam. Tompa Sándor képviselõ úr és tizenöt társa írásban a következõ kérelmet juttatta el hozzám: "Alulírottak a Házszabály 59. § (2) bekezdése alapján kezdeményezzük a T/817. számú törvényjavaslat 42-159. számú ajánlási pontjait érintõ részletes vitájának lezárását." Itt szerepel tizenöt név, mindegyiket tisztán kiolvasni nem tudom, de az kétségtelen, hogy tizenöt egymástól eltérõ aláírás. (Derültség, közbeszólás a bal oldalon: Köszönjük a bizalmat.) A legnagyobb része olvasható, megállapítható, hogy ki írta alá.

Ezért ismertetem a Házszabály 59. § (2) bekezdését: "Ha az indítványhoz - a részletes vitában a tárgyalás alatt álló részhez - valamennyi képviselõcsoportnak lehetõsége volt álláspontja kifejtésére, az indítvány elõterjesztõje vagy legalább tizenöt képviselõ írásban javasolhatja a vita lezárását. Az Országgyûlés e kérdésben vita nélkül határoz. Részletes vita esetén a vita lezárása csak a tárgyalás alatt álló részre vonatkozhat." Ismertetem még a (3) bekezdést is, tekintettel arra, hogy ilyen esetre ritkán került sor: "Ha az Országgyûlés a vitát lezárta, képviselõcsoportonként egy- egy képviselõ és az elsõ szólásra jelentkezett független képviselõ, valamint a kijelölt bizottság elnöke legfeljebb öt percben még felszólalhat."

Mivel vitára lehetõség nincs, határozathozatalt rendelek el a Házszabály alapján. Kérdezem, ki támogatja az indítványt. Kézfeltétellel szavazunk. (Szavazás.) Megállapítom, hogy látható többség.

Kutrucz Katalin ügyrendi kérdésben kért szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage