Pusztai Erzsébet Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDF): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõtársaim! Egyfelõl még mindig találtam a törvényben olyan konkrétumot - nem mesét, konkrétumot -, az elõzõekhez hasonlót, amit majd szándékozom elmondani, de nem ebben a kétpercesben. Azon kívül megkaptam ezt a módosítási csomagot, és éppen azért, mert ez a módosítási csomag olyan indítványt tartalmaz, amirõl eddig szó sem volt - sem az eredeti elõterjesztésben, sem a módosító indítványokban -, ezért meg fogom kérni az elnök asszonyt, hogy tekintettel ezekre az új tényekre, ismét adjon nekem szót, de nem kétperces keretben.

A harmadik pedig, amit szeretnék elmondani:

Tisztelt Képviselõtársaim! Ezek a módosító indítványok hivatalosan nincsenek benyújtva. Ha önök erõbõl lezárták volna a vitát, mikor nyújtották volna be ezt az indítványt? (Zaj, közbeszólások a bal oldalon: A részletes vita bezárásáig! Ma estig kell!) A részletes vita legeslegvégén. (Demeter Ervin: Holnap! - Puch László: A Házszabály szerint!) A Házszabály szerint, szíveskedjenek tájékoztatni róla, az adott rész lezárásáig lehet benyújtani, mert ez egy speciális tárgyalás. (Zaj a jobb oldalon. - Dr. Toller László: Nem!) A részletes vita lezárásáig, így szól a Házszabály. Ennek a törvénynek ezt a fejezetét akarták önök lezárni. (Zaj a bal oldalon.)

Ez a speciális tárgyalási módból adódik; egyébként pedig, ha idõközben nem hozzák ide, akkor egy olyan rendkívül lényeges kérdésrõl, amit ez a módosító indítvány tartalmaz, az ellenzéki és a kormánypárti képviselõk többsége is csak a részletes vita lezárása után értesülhetnek, és már nem áll módjukban hozzászólni vagy változtatni.

De majd a részletes véleményemet az új hozzászólásomban kifejtem. Köszönöm figyelmüket.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage